Publikationen
Publikation Ausgewählte ökologische Kennzahlen der deutschen Milchwirtschaft
Im Auftrag von foodwatch e.V., Heidelberg, 2020
Autor*innen:
Sven Gärtner,
Guido Reinhardt,
Tobias Wagner
Jahr:
2020
Publikation Environmental footprint results of food products: quo vadis?
In: LCA FOOD 2020, 12th International Conference on Life Cycle Assessment of Food, 13th – 16th October 2020, www.virtual.lcafood2020.com
Autor*innen:
Guido Reinhardt,
Julian Senn
Jahr:
2020
Publikation Infografik: Die Kombination machts: regional & saisonal
CO₂-Fußabdruck von Obst und Gemüse
Medienschaffende können die Infografik unter der Quellenangabe © ifeu nutzen. Wir bitten um Zusendung eines Belegexemplars an die Pressestelle.
Jahr:
2020
Datei herunterladen (JPG, 76 KB)
mehrPublikation Ob Apfel oder Ananas: Transport und Verpackung entscheiden oft über die Klimabilanz unserer Lebensmittel
Das ifeu –Institut für Energie-und Umweltforschung Heidelberg hat in einer neuen Studie den ökologischen Fußabdruck von 200 alltäglichen Lebensmitteln und Gerichten ermittelt. Es…
Autor*innen:
Guido Reinhardt
Jahr:
2020
Datei herunterladen (PDF, 133 KB)
mehrPublikation Infografik: Klimabilanz von Fleisch
CO₂-Fußabruck unterschiedlicher Fleischsorten
Medienschaffende können die Infografik unter der Quellenangabe © ifeu nutzen. Wir bitten um Zusendung eines Belegexemplars an die Pressestelle. Zur Pressemitteilung "Ökologische…
Jahr:
2020
Datei herunterladen (JPG, 76 KB)
mehrPublikation Comparison of Faba Bean Protein Ingredients Produced Using Dry Fractionation and Isoelectric Precipitation: Techno-Functional, Nutritional and Environmental Performance
Dry fractionated faba bean protein-rich flour (FPR) produced by milling/air classification, and faba bean protein isolate (FPI) produced by acid extraction/isoelectric…
Autor*innen:
Martin Vogelsang-O’Dwyer,
Iben Lykke Petersen,
Marcel Skejovic Joehnke,
Jens Christian Sørensen,
Juergen Bez,
Andreas Detzel,
Mirjam Busch,
Martina Krüger,
James A. O’Mahony,
Elke K. Arendt,
Emanuele Zannini
Jahr:
2020
Publikation Techno-Functional, Nutritional and Environmental Performance of Protein Isolates from Blue Lupin and White Lupin
Similarly prepared protein isolates from blue lupin (Lupinus angustifolius) and white lupin (L. albus) were assessed in relation to their composition, functional properties,…
Autor*innen:
Martin Vogelsang-O’Dwyer,
Juergen Bez,
Iben Lykke Petersen,
Marcel Skejovic Joehnke,
Andreas Detzel,
Mirjam Busch,
Martina Krüger,
Lilit Ispiryan,
James A. O’Mahony,
Elke K. Arendt,
Emanuele Zannini
Jahr:
2020
Publikation D7.5 Social and Policy Assessment of the COSMOS Chain
COSMOS project reports, supported by the EU’s Horizon 2020 programme under GA No. 635405, Imperial College, London, UK - will follow soon
Autor*innen:
Rocio Diaz-Chavez,
Yara Evans,
Guido Reinhardt,
Nils Rettenmaier
Jahr:
2019
Publikation Final report on integrated sustainability assessment of the COSMOS value chains [D 7.6]: “Integrated Sustainability Assessment of Camelina and Crambe for Oleochemical Applications”
COSMOS project reports, supported by the EU’s Horizon 2020 programme under GA No. 635405, ifeu - Institute for Energy and Environmental Research Heidelberg, Heidelberg, Germany - will follow soon
Autor*innen:
Tobias Wagner,
Guido Reinhardt,
Heiko Keller,
Nils Rettenmaier,
Frank Wellenreuther,
Rolf Blaauw,
Rocio Diaz-Chavez,
Yara Evans,
Stephan Piotrowski
Jahr:
2019
Themen
- Energie 1
- Mobilität 1
- Ernährung 85
- Ressourcen 5
- Industrie und Produkte 6
- Biomasse 21