Suche
Publikation Ob Apfel oder Ananas: Transport und Verpackung entscheiden oft über die Klimabilanz unserer Lebensmittel
Das ifeu –Institut für Energie-und Umweltforschung Heidelberg hat in einer neuen Studie den ökologischen Fußabdruck von 200 alltäglichen Lebensmitteln und Gerichten ermittelt. Es…
Autor*innen:
Guido Reinhardt
Jahr:
2020
Datei herunterladen (PDF, 133 KB)
mehrPublikation Infografik: Klimabilanz von Fleisch
CO₂-Fußabruck unterschiedlicher Fleischsorten
Medienschaffende können die Infografik unter der Quellenangabe © ifeu nutzen. Wir bitten um Zusendung eines Belegexemplars an die Pressestelle. Zur Pressemitteilung "Ökologische…
Jahr:
2020
Datei herunterladen (JPG, 76 KB)
mehrPublikation Comparison of Faba Bean Protein Ingredients Produced Using Dry Fractionation and Isoelectric Precipitation: Techno-Functional, Nutritional and Environmental Performance
Dry fractionated faba bean protein-rich flour (FPR) produced by milling/air classification, and faba bean protein isolate (FPI) produced by acid extraction/isoelectric…
Autor*innen:
Martin Vogelsang-O’Dwyer,
Iben Lykke Petersen,
Marcel Skejovic Joehnke,
Jens Christian Sørensen,
Juergen Bez,
Andreas Detzel,
Mirjam Busch,
Martina Krüger,
James A. O’Mahony,
Elke K. Arendt,
Emanuele Zannini
Jahr:
2020
Publikation Techno-Functional, Nutritional and Environmental Performance of Protein Isolates from Blue Lupin and White Lupin
Similarly prepared protein isolates from blue lupin (Lupinus angustifolius) and white lupin (L. albus) were assessed in relation to their composition, functional properties,…
Autor*innen:
Martin Vogelsang-O’Dwyer,
Juergen Bez,
Iben Lykke Petersen,
Marcel Skejovic Joehnke,
Andreas Detzel,
Mirjam Busch,
Martina Krüger,
Lilit Ispiryan,
James A. O’Mahony,
Elke K. Arendt,
Emanuele Zannini
Jahr:
2020
Publikation D7.5 Social and Policy Assessment of the COSMOS Chain
COSMOS project reports, supported by the EU’s Horizon 2020 programme under GA No. 635405, Imperial College, London, UK - will follow soon
Autor*innen:
Rocio Diaz-Chavez,
Yara Evans,
Guido Reinhardt,
Nils Rettenmaier
Jahr:
2019
Publikation Final report on integrated sustainability assessment of the COSMOS value chains [D 7.6]: “Integrated Sustainability Assessment of Camelina and Crambe for Oleochemical Applications”
COSMOS project reports, supported by the EU’s Horizon 2020 programme under GA No. 635405, ifeu - Institute for Energy and Environmental Research Heidelberg, Heidelberg, Germany - will follow soon
Autor*innen:
Tobias Wagner,
Guido Reinhardt,
Heiko Keller,
Nils Rettenmaier,
Frank Wellenreuther,
Rolf Blaauw,
Rocio Diaz-Chavez,
Yara Evans,
Stephan Piotrowski
Jahr:
2019
Publikation KEEKS-Broschüre
Maßnahmen für eine klimaschonende Schulküche
Autor*innen:
Tobias Wagner,
Michael Scharp,
Guido Reinhardt
Jahr:
2019
Datei herunterladen (PDF, 2 MB)
mehrPublikation Klimagasbilanz verschiedener Burger-Pattys auf der Basis von Fleisch, Erbsen bzw. Insekten
Im Auftrag der happyCricket GmbH, Heidelberg, 2019
Autor*innen:
Tobias Wagner,
Guido Reinhardt,
Christina Zinke
Jahr:
2019
Publikation Final report on environmental assessment of the COSMOS value chains [D 7.3]: “Environmental Assessment of Camelina and Crambe for Oleochemical Applications”
COSMOS project reports, supported by the EU’s Horizon 2020 programme under GA No. 635405, ifeu - Institute for Energy and Environmental Research Heidelberg, Heidelberg, Germany - will follow soon
Autor*innen:
Guido Reinhardt,
Nils Rettenmaier,
Tobias Wagner
Jahr:
2019
Themen
- Energie 612
- Methoden & Tools 8
- Mobilität 308
- Projektart 2
- Ernährung 120
- Ökobilanzierung von Bauvorhaben 2
- Pressemeldungen 3
- Ressourcen 298
- Industrie und Produkte 148
- Biomasse 390
Methoden & Tools
- Methoden & Tools 100