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News New packaging for sensitive food: biobased and recyclable
Consumers are familiar with transparent packaging with a protective atmosphere from the retail trade, mostly as packaging for meat, sausage and cheese products. These are now also used for...
moreNews Using reusable containers to combat to-go waste: what politicians and the catering industry can do
Joint press release by the Institute for Ecological Economic Research (IÖW), the Institute for Energy and Environmental Research (ifeu), Recup and Vytal Global Berlin/Heidelberg/Munich/Cologne,...
moreNews REPAID at the BLE Innovation Days
In the session ‘Innovative ideas for disposable and reusable packaging to reduce plastic waste’, Benedikt Kauertz presented recommendations for action for the catering industry and an impulse...
morePublication Mehrweg zum Mitnehmen – ein Gewinn für Gastronomie und Umwelt
Handlungsempfehlungen für Gastronomie
Anfang 2023 ist die Mehrwegangebotspflicht in Kraft getreten. Sie setzt erste Anreize, zunehmend Mehrwegverpackungen im To-Go-Bereich zu nutzen. Doch die Verpflichtung zum Angebot…
Authors:
Patrick Schöpflin,
Carlotta Harms,
Nele Muylkens,
Carola Bick,
Benedikt Kauertz,
Alexandra Berendes,
Ole Scharpen
Year:
2024
Mehrweg zum Mitnehmen – ein Gewinn für Gastronomie und Umwelt (PDF, 466 KB)
morePublication Fördernde Rahmenbedingungen für Mehrweg in der Gastronomie schaffen
Impulspapier für Bund und Kommunen
Anfang 2023 ist die Mehrwegangebotspflicht in Kraft getreten. Sie setzt erste Anreize, zunehmend Mehrwegverpackungen im To-Go-Bereich zu nutzen. Doch die Verpflichtung zum Angebot…
Authors:
Carola Bick,
Benedikt Kauertz,
Patrick Schöpflin,
Carlotta Harms,
Alexandra Berendes,
Ole Scharpen
Year:
2024
Fördernde Rahmenbedingungen für Mehrweg in der Gastronomie schaffen (PDF, 1 MB)
morePublication Der Beitrag kreislauffähiger Verpackungen zum Klimaneutralitätsziel 2045
Eine Studie des ifeu und der GVM - Gesellschaft für Verpackungsmarktforschung
Authors:
Benedikt Kauertz,
Kurt Schüler
Year:
2023
News Consistent recycling of PET bottles can save 60,000 tonnes of CO2
"In order to further advance climate protection and the circular economy, the recycling of disposable PET bottles should be strengthened," says ifeu study director Benedikt Kauertz. According to...
morePublication Studie gestartet: Mehrweg To-go erfolgreich umsetzen
Was macht erfolgreiche Mehrwegsysteme aus und wie profitiert die Umwelt am meisten? Dazu forschen das Institut für Energie- und Umweltforschung (ifeu) und das Institut für…
Authors:
Benedikt Kauertz
Year:
2023
Publication Ökologische Vorteile eines prioritären PET-Stoffkreislaufs für Einwegflaschen in Deutschland
Abschlussbericht
In Deutschland wurden 2021 etwa 425.000 Tonnen Kunststoff für die Produktion von Einwegflaschen aus PET (Polyethylenterephthalat) verwendet. Durch das Pfandsystem konnten 97…
Authors:
Benedikt Kauertz,
Nicolas Cayé,
Kurt Schüler
Year:
2023
Project REPAID - Reusable Solutions for Gastronomy
Runtime 01/2023 – 12/2024
The REPAID project is researching how reusable packaging can become a success in the catering industry and how existing problems in the area of use and return quotas as well as trip rates of reusable...
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